Ciorba de vaca

de Bucataria_lui_Tavi in Supe/Ciorbe, 21 Mai 2010 | 9236 vizualizari

 

Astazi am avut chef de o ciorbita de vacuta ca la mama acasa, stiti voi o ciorbita din aia cu care sa te dregi dimineata dupa o noapte de distractie.

 

INGREDIENTE

  • 500 g antricot sau muschiulet de vaca;
  • 1 rasol mare cu maduva;
  • 2 rosii;
  • 2 linguri pasta de tomate;
  • 2-3 cartofi;
  • 1 ceapa;
  • albitura;
  • 1 telina mica (100g);
  • 1 lingura de patrunjel verde, tocat;
  • 1 lingura de leustean verde, tocat;
  • 2 linguri bors pudra;
  • 3 colacei de fidea;
  • 3 litri de apa;
  • sare si piper dupa gust.
Portii: 12
Timp de preparare: peste 120 minute

MOD DE PREPARARE RETETA Ciorba de vaca:

Taiati carnea cuburi si puneti-o intr-o oala sa fiarba in trei litri de apa, impreuna cu rasolul. Cand incepe sa fiarba, luati spuma pana zeama ramane limpede, dupa care puneti un capac deasupra si lasati-o sa fiarba intre o ora si doua ore, in functie de cat de repede fierbe carnea. Intre timp pregatiti-va restul ingredientelor.

Tocati morcovul, telina, albitura, ceapa, patrunjelul si leusteanul. Taiati cartofii cuburi si acoperiti-i cu apa ca sa nu-si schimbe culoarea. Decojiti rosiile si tocati-le. Pregatiti-va pasta de tomate, fideaua, concentratul de bors, sarea, piperul si aveti toate ingredientele necesare la indemana.

Dupa ce a fiert carnea adaugati ceapa, albitura, morcovul, telina, concentratul de vaca, rosiile tocate si fierbeti-le, la foc mediu, 10 minute. Dupa 10 minute adaugati cartofii si mai lasati sa fiarba inca 10 minute. Adaugati apoi pasta de tomate si mai fierbeti inca 5 minute. Adaugati si concentratul de bors, amestecati bine ca sa se dizolve si mai fierbeti 5 minute.
Gustati si, daca mai este nevoie, mai condimentati cu sare si cu piper dupa gust (eu am mai adaugat doar piper).
Adaugati si fideua si fierbeti-o conform indicatiilor de pe pachet. Dupa ce a fiert si fideaua adaugati patrunjelul si leusteanul, amestecati si stingeti ciorba.

Lasati-o sa se racoreasca 10 minute, dupa care o puteti servi. Adaugati o lingura de smantana in farfurie si consumati-o cu paine de casa si ardei iute.

SURSA

Daca ti-a placut reteta noastra "Ciorba de vaca" nu uita sa-i faci un review.

COMENTARII (14)

Bucataria_lui_Tavi 1

22.05.2010, 09:31

Multumesc si va astept pe toti, cu mare placere, la Concurs.

Bucataras Medi 1

23.05.2010, 12:50

buna, buna................

Dana Cristea - pusikmea 1

01.06.2010, 09:44

COMENTEAZA

Cele mai

Locul unde vezi ce e nou, ce e hot si ce merita citit!

TOP
utilizatori

Constelatialeu

2483 puncte

bucatarasa

1400 puncte

gaby_duceag

1172 puncte

Retete_gustoase

1150 puncte

oanapl

1000 puncte

CONTACT

Contact

Bucataras.ro
[email protected]

 
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

Cum prepari acasă o rețetă delicioasă de Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!

citeste mai mult
Pere cu brânză gorgonzola, nuci și miere! Un deliciu!!!
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
Povestea brânzei Gorgonzola este împletită cu o legendă plină de romantism, întâmplări neașteptate și, desigur,... citeste mai mult
Legenda romantică a brânzei Gorgonzola
RETETA RECOMANDATA
Ciorba de perisoare